4 redenen waarom je heel goed een tweedehands designmeubel kunt laten herstofferen

4 redenen om je tweedehands designmeubel te laten herstofferen

28 September 2018

Design, retro en vintage meubelen. Ze zijn actueler dan ooit. Ontwerpers van designmerken zoals Gelderland, Artifort, Leolux en B&B Italia grijpen vaker dan ooit terug op de karakteristieke vormen, kleuren en materialen van de jaren 60, 70 en 80.

Met een nieuw designmeubel krijg je heel veel waar voor je geld maar er hangt ook een stevig prijskaartje aan. Deze meubelen zijn dus niet voor iedereen weggelegd.  

Toch zijn er, als je een beperkt budget hebt, mogelijkheden om een echt designmeubel te kopen. Want, waarom zou je voor nieuw gaan als je via Marktplaats ook een nog heel goed, tweedehands designmeubel kunt kopen? We geven je 4 redenen om een gebruikt designmeubel via Marktplaats te kopen. 

De constructie van een designmeubel is top

Zie je een mooie designbank en val je simpelweg voor het design maar is de bekleding beschadigd, verkleurd of zitten er vlekken in? Geen probleem! 

Een designbank van bijvoorbeeld een van de eerder genoemde merken heeft over het algemeen een hele goede bouwkwaliteit. De constructie is gemaakt van hoogwaardige materialen die met degelijke verbindingen aan elkaar vast zijn gemaakt. Hierdoor is deze basis nog uitstekend te gebruiken. En loont het herstofferen van de bank.

Een gebruikt designmeubel herstofferen is voordeliger dan een nieuwe aanschaffen

Het is natuurlijk geen geheim dat een gebruikt product in prijs daalt. Een designmeubel is echter ook waardevast. Zullen we een geheimpje verklappen? Niet iedereen weet dat. Er worden dus regelmatig prachtige designmeubelen op Marktplaats aangeboden voor een hele lage prijs.  Koop je een gebruikt designmeubel via Marktplaats dan ben je voordeliger uit. Ben je niet blij met de bekleding op het meubel wat je op Marktplaats ziet? Zijn de kussens doorgezakt? Laat je meubel dan door ons herstofferen. Het is echt voordeliger. Bekijk ook ons rekenvoorbeeld tweedehands designbank herstofferen.

Draag bij aan een betere wereld

Als je besluit een tweedehands meubel te kopen, kunnen we het frame hergebruiken. Veelal is dit frame van hout en staal gemaakt. Het hergebruiken van hout en staal (recycling) heeft 3 belangrijke voordelen. 

  • We hebben minder nieuwe grondstoffen nodig. Hierdoor hoeven er bijvoorbeeld minder bomen voor hout gekapt te worden. Of is er minder staal nodig voor de productie van frames in meubels.
  • Als we minder hout nodig hebben, hebben we ook minder landbouwgrond nodig. Deze landbouwgrond kan dan gebruikt worden voor bijvoorbeeld voedselproductie.  
  • Misschien wat ver van je bed maar als we materialen hergebruiken, daalt de uitstoot van broeikasgassen. Het hergebruiken van materialen kost namelijk minder energie dan de productie van nieuwe materialen.

Een meubel = emotie

Je staat er niet elke dag bij stil, maar meubelen zijn belangrijker dan je denkt. Ze zijn een verlengstuk van jezelf. Meubelen laten zien wie jij bent en hoe je wilt leven. Hoe leuk is het dan als jouw ‘nieuwe’ meubel zijn eigen verhaal heeft? Gekocht via Marktplaats, opnieuw laten herstofferen met een stof die helemaal bij jou past en nu staat ie te shinen in jouw kamer. Daar kun je trots op zijn! Daar kan een nieuw en duur meubel uit de showroom echt niet tegenop. 

Delen op social media