Designmeubel op maat

Designmeubel op maat

12 July 2019

Een designmeubel op maat, daar heeft u uw leven lang plezier van. Het laten maken van een designmeubel op maat, wat zijn de voordelen en hoe gaat dit precies in zijn werk? Wij lichten het verder toe in dit blog.

Designmeubel op maat, wat is dat? De naam zegt het al! Als we het opsplitsen: design, dat maakt het speciaal en op maat maakt het persoonlijk en toegespitst op u en uw interieur.

Bij het laten maken van een designmeubel op maat zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat kan overweldigend zijn, maar als u gewoon gezond nadenkt en de mogelijkheden naast elkaar legt geeft het altijd een goed resultaat. Natuurlijk denken wij ook met u mee en geven we u advies.

Wat is design op maat? 

Wij noemen iets 'design op maat', als;

  • Het meubelstuk is ontworpen en ontwikkeld door een professionele ontwerper
  • Het meubelstuk is gemaakt in een beperkte oplage
  • De gebruikte materialen van hoge kwaliteit zijn

Is design op maat ook duur? 

Dat hangt ervan af waar u het mee vergelijkt. Als wij een designmeubel op maat maken zijn deze doorgaans goedkoper dan aanschaf bij de bekende designmeubel merken. Ook de kwaliteit zit bij ons goed. Bijkomend voordeel: omdat u het op maat laat maken zijn de mogelijkheden in materialen eindeloos groot!

Designmeubelen op maat zijn grofweg in te delen in twee categorieën: designkasten op maat en designtafels op maat.

Er zijn designmeubel merken die bijvoorbeeld alleen designkasten leveren, dit zijn bv. Interlübke, Interstar, of Pastoe. Anderen leveren zowel designkasten als design tafels: Pilat & Pilat, MDF Italia, Castelijn, Spectrum of B & B Italia.

Designmeubel op maat tafel

Ik wil een designmeubel op maat! Hoe werkt dat nu bij Doelbeek Interieur?

Inspiratie is de eerste stap! Wat wilt u precies? Welke materialen, kleuren en stijlen spreken u aan? Kijk gerust een rond op onze site, maar op andere websites of op Pinterest staan ook veel leuke voorbeelden. Struin eens rond op de sites van de verschillende merknamen die goed zijn in het leveren van designmeubels. Ziet u daar een model die u mooi lijkt? Die kunnen wij als uitgangspunt nemen. 

Vervolgens zoekt u contact met ons en geeft u aan wat uw wensen zijn.

Gespoten kast op maat

Wij denken met u mee! Doordat er zoveel keus in uitvoering is bij een designmeubel op maat, is het des te belangrijker dat er iemand met u meedenkt in de keuzes van materialen en maatvoering. Niet alleen de maatvoering van het designmeubel op maat is belangrijk, maar ook de maten bij u thuis. Doordat het een designmeubel op maat betreft kiezen wij voor de meest ideale uitvoering. En deze is niet te koop in de winkel!

Designmeubel op maat: kast

Hoe denken wij nog meer met u mee?

U bent natuurlijk hartstikke nieuwsgierig naar het resultaat. Om alvast een realistisch beeld te geven van hoe een meubel er bij u uit komt te zien maken wij 3D schetsen van uw designmuebel op maat. 

Ook adviseren wij over materialen. Deze zijn in hoge mate bepalend voor de uitstraling én de kwaliteit van uw meubelstuk. Wij kennen onze materialen en weten dus precies welke bijvoorbeeld een luxere of juist een stoer uiterlijk hebben. Een combinatie van materialen is ook mogelijk. Denk hierbij aan (massief) hout, gespoten, kunststof, glas en metalen varianten. De mogelijkheden zijn eindeloos

Delen op social media