Een foodcourt: waar smaak tot leven komt!

30 August 2017

Een foodcourt, ook foodcafe genoemd, is een plek waar masterclasses worden gegeven.

Een foodcourt, misschien heb je er al weleens van gehoord; zo’n plek waar mensen samenkomen om onder het genot van een lekker wijntje te genieten van vers bereid eten en waarbij de kok live iets heerlijks op tafel tovert. Of wij het over een restaurant hebben? Bijna, maar niet helemaal…

Een foodcourt, of soms ook foodcafé genoemd, is een plek waar masterclasses (kunnen) worden gegeven. Koks laten hier hun kunsten zien en leren jou en jouw collega’s hoe je zelf ook iets heerlijks kunt maken, daar kun je thuis de blits mee maken!

Wij als interieurbouw bedrijf hebben al vele mooi projecten mogen maken, maar dit is nieuw voor ons! Een foodcourt op maat betekent voor ons een combinatie van een keuken, een bar en een restaurant. Een mooie uitdaging!

Hoe ontstaat nou zo’n idee voor een foodcourt op maat?

Het bedrijf waar wij deze opdracht voor mogen uitvoeren heeft een groothandel in de horecasector als klant. Deze groothandel levert aan restaurants, cafés, hotels en diverse bedrijven in de horeca. Om hun afnemers een goede beleving te geven van alles wat er mogelijk is op het gebied van koken, heeft deze groothandel een eigen foodcourt waar hun kok live allerlei gerechten kan koken. Dit concept, een foodcourt op maat, wordt nu toegepast in een bestaande ruimte van onze opdrachtgever waar eerst de kantine was gevestigd.

Waar moet een foodcourt op maat aan voldoen?

  • Geschikt zijn voor het aantal personen dat tegelijk gebruik kan maken van een masterclass
  • Beschikking hebben over meerdere hoogwaardige keukenapparaten
  • Een centrale bar waarachter de kok kan koken en waar de gasten omheen kunnen zitten
  • Een restaurantdeel met tafels en stoelen om al het lekkers te kunnen nuttigen
  • SFEER!

Als interieurbouwer kunnen wij veel maken, maar voor het bedenken en de bouwbegeleiding hebben wij onze architect opdracht gegeven om een mooi concept te verzinnen die alle bovenstaande voorwaarden combineert.

Van concept tot realisatie van een foodcourt

​Allereerst wordt er, na de begroting rond te hebben gemaakt, een sfeerbeeld getekend om te “proeven” waar opdrachtgever en interieurbouwer samen een goed gevoel bij krijgen. Als deze sfeer voor alle partijen goed voelt, is het tijd voor de details!

Uiteindelijk is de foodcourt als volgt opgebouwd: een L-vormige bar met grote, brede lades en fronten uitgevoerd in RVS. Het blad is gemaakt van betonciré, met een verhoging waar gasten aan de bar kunnen zitten. De verlaging is voorzien van een brede inductiekookplaat met daarnaast een grill. De wandkast heeft twee combimagnetrons en ook hier zijn de fronten van RVS. Als mooi detail om de industriële look en feel te creëren, passen wij stalen structuren op maat toe die deels functioneel en deels voor de sier zijn. Om het geheel warmte te geven, wordt er eiken toegepast. Dit combineert mooi met het staal en het beton. Om de bar het gevoel van een oud-Hollandse keuken te geven, worden er aan de voor- en zijkant Friese witjes tegels toegepast!

Het restaurantdeel krijgt meerdere tafels met eiken topblad en een kolompoot. Rondom de tafels komen stoelen die door ons gestoffeerd worden zodat de perfecte stof qua uitstraling wordt toegepast in plaats van standaard bruin kunstleer. Als finishing touch maken wij een mooie, brede dinerbank op maat. Deze wordt qua kleur weer afgestemd op de stoelen.

Onze opdrachtgever is voornemens om als uitzendbureau in de horeca diensten te verlenen. In hun foodcorner is het straks mogelijk om ingeschreven koks opdracht te geven te gaan koken voor een gezelschap om zo hun visitekaartje af te geven en te laten zien welke kwaliteiten zij in huis hebben.

Dit is een uniek concept in Nederland en Doelbeek Interieur is trots hiervan deel uit te mogen maken!

Delen op social media