Een mat interieur? Mat is het nieuwe zwart!

16 May 2017

Kijk maar eens om je heen…je ziet het al gebeuren…  Een mat interieur is de trend.

Mat is méér dan zomaar een textuur, het is een stijl op zich. Een stijl die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden en zijn weg vindt naar tal van interieurs. De toepassingen zijn legio maar vooral geschikt voor meubels op maat. Denk aan een keuken -, kastenwand-, dressoir-, tv-meubel-, of een tafel op maat. De stap van hoogglans naar mat in het interieur komt niet als een verrassing als je bekijkt wat de voordelen zijn van een interieur op maat waar mat de basis is. De afwerking geeft niet alleen een kwalitatieve uitstraling, het voelt ook nog eens zacht en aangenaam aan. Juist die combinatie maakt het oppervlak onweerstaanbaar. Dat verklaart waarom supermatte, zachte afwerkingen aan een opmars bezig zijn. Van Apple-computers tot auto’s, retrocafés, vloeren en meubels: matte oppervlakken zijn overal vertegenwoordigd. Een laagglanzende vintagelook geeft producten en interieurs een tijdloze uitstraling. In Engeland schat men bijvoorbeeld dat de verkoop van matte keukens met 20 % is toegenomen ten opzichte van de achterliggende periode. Deze trend zie je in Nederland ook gebeuren. Voorlopig is een hoogglans keuken nog de trend maar er kan zomaar een omslag plaatsvinden naar een keuken met matte uitstraling.

Zitten er dan alleen maar voordelen aan een mat interieur? Het snel zichtbaar worden van vlekken en vingerafdrukken was een nadeel van een matte structuur, maar daar zijn fabrikanten van plaatmaterialen mee aan de slag gegaan. Hieronder een opsomming van innovatieve oplossingen om een mat oppervlak in te kunnen zetten voor een breder publiek.

Mat interieur met Formica Infiniti

Elegant en glad voelt het materiaal fluweelzacht aan. Formica Infiniti maakt gebruik van technologie die het materiaal hittebestendig, vlek-werend en niet gevoelig voor vingerafdrukken maakt. Uitstekend geschikt voor een keuken, kastenwand of tv-meubel op maat.

Mat interieur met Abet Polaris

De Polaris van Abet is een HPL met acryl in de toplaag, dat op een speciale manier is uitgehard. Dit materiaal leent zich bij uitstek daar waar de toepassing veel te verduren heeft zoals horeca meubilair of de keuken bij u thuis.

Mat interieur met Duropal HPL Xtreme

Mat, Robuust, veelzijdig en mooi! Xtreme Matt is de nieuwste structuur van Pfleiderer, ontwikkelt voor Duropal HPL. De Xtreme Mattstructuur van Pfleiderer maakt indruk door haar bijzonder matheid, zijdezachte oppervlak en enorme kleurtransparantie. Daarnaast is het oppervlak uiterst belastbaar, bestendig en onderhoudsvriendelijk.

  • Senosan TopMatt
  • Supermat, glad oppervlak
  • Uitstekende krasbestendigheid, scheurbestendig
  • Verhoogde UV-weerstand
  • Enorme chemische weerstand
  • Anti-vingerafdruk eigenschappen

Onze conclusie? Hoogglans is nog steeds in trek, maar mat interieur is absoluut in opkomst.

Delen op social media