Interieurtrend: Bohemian Dream

Interieurtrend: Bohemian Dream

14 June 2017

Bohemian Dream – Eindeloze zandstranden met een heerlijke zeebries, die voor rust en een relaxte sfeer zorgen

De Boheemse stijl zorgt voor een relaxte en zorgeloze sfeer die uniek is qua stijl en je makkelijk een persoonlijke touch kan geven. Het roept een gevoel van vrijheid op en geeft de artistieke romantiek van de Boheemse stijl weer.

De Bohemian Dream look straalt een natuurlijke rust uit. Een stijlvol gevoel bereik je door een mix van natuurlijke uni -en patroonstoffen te combineren met wollen, katoenen en linnen stoffen. Organische -en sierpatronen gecombineerd met de etnische stijl van de meubels en Boheemse accessoires creëren deze look. Een beetje extravagant, maar toch smaakvol tegelijkertijd, dat is Bohemian Dream! Veel daglicht, een fris kleurenpallet en het rustgevende gevoel zorgen voor een ideale zomerlook.

Kleurenpallet

Het kleurenpallet dat gekozen is voor deze look is geïnspireerd door variaties in wit en zandkleuren. De houten meubels zorgen voor een natuurlijk accent. Ook worden er accessoires uit de natuur gebruikt, denk hierbij aan klei, metaal en planten. Dit kleurenpallet zorgt voor een relaxte Boheemse sfeer, die niet alleen stijlvol is maar ook tijdloos.

Styling Tips om bij jou thuis een bohemian dream te creëren

  • Pas dit thema toe op een kamer met veel daglicht om zo een natuurlijke uitstraling te creëren.
  • Deze look is perfect voor de avontuurlijke reiziger die spullen verzamelt van markten tijdens zijn reizen. Het is een persoonlijke stijl, waar ieder gekozen item een eigen uniek verhaal vertelt.
  • Metaal accenten gecombineerd met kleuren zoals zwart, terra en grijs creëren een warm en tijdloos gevoel.
  • Gebruik natuurlijke producten in zowel de stoffen als in de meubels. Denk hierbij aan hout of bamboe en stoffen met een natuurlijke look & feel. Dit past perfect in deze look. Mix de materialen door combinaties te maken van katoenen, linnen en wol in patronen en kleuren in jouw persoonlijke stijl. Ruwe texturen zijn perfect voor deze look.
  • Wanneer je patronen in je stoffen gebruikt, neem dan kamerhoge stoffen. Stoffen zoals de Filou, Filippa en Emilia hebben patronen die goed passen in dit thema. Voor de uni stoffen hebben we veel verschillende opties. Bijvoorbeeld de Levanto en Larino als linnen en linnenachtige stof en de Bacarole als katoenen stof. Textuurstoffen zoals de Vicenza en de Barletta zijn ook ideaal voor dit thema.
  • Bij meubelstoffen gaan de wollen Borana en de etnische accenten in stoffen zoals de Samburu heel goed samen. Je kan sierkussens en plaids in verschillende texturen en patronen toevoegen.
  • Gestoffeerde zitkussens passen heel goed in de Boheemse stijl. Ze voegen een nonchalante sfeer toe aan de kamer. Ben je een doe-het-zelver dan kan je er zelf ook één maken.
  • Ga volledig op in de sfeer en voeg hier en daar wat speelse accenten toe. De stijl is persoonlijk en mag jouw persoonlijkheid uitstralen.

Delen op social media