Wat zijn deze lente de interieurtrends?

09 March 2018

De lente komt eraan!

De lente brengt leven en energie met zich mee. Het is ook de tijd van het jaar waar we stilletjes aan de winterspullen in de kast opbergen. Nu de lente langzaamaan nadert, kijken we vooral uit naar de nieuwe bladeren en de kleurrijke bloesems. Vanzelfsprekend kijken we ook uit naar nieuwe interieurtrends. Hoe pas je deze trends het beste toe in jouw interieur?

Interieurtrends - kleuren

Deze lente worden warmere kleurtinten gecombineerd met zachte pastelkleuren. Denk aan okergeel met pastel roze, of donkergroen met pastel blauw. De kleuren hebben een matte uitstraling en voegen een frisse, chique look toe aan je interieur.

Interieurtrends - styling tips

  1. Kleuren zijn een persoonlijke keuze. Verkies je een éénkleurig en bij elkaar passend geheel, een contrasterend geheel of misschien ben je op zoek naar een in het oog springende kleur op een neutraal palet? Blijf trouw aan je eigen identiteit en smaak wanneer je kleuren kiest. Ga voor iets dat je echt aanstaat.
  2. Check de kleuren van verfmonsters, gordijnstalen, karpetten en tegels in de belichting van je huis. De kleuren kunnen variëren door het verschil van lichtbronnen.
  3. Balans is het codewoord! Combineer lichte en donkere kleuren om diepte en contrast te creëren. Je kunt er ook voor kiezen een levendige kleur toe te voegen als je bijvoorbeeld veel grijze tinten gebruikt. Als je juist voor veel felle tinten kiest, vul het dan aan met een grijze tint om de rust te behouden. 
  4. Een manier om een goed kleurpalet te creëren in je woning kun je doen door te beginnen met de materialen en of meubels die er al zijn. Start met materialen die moeilijk zijn te vervangen (met weinig keuze) en werk toe naar materialen waar je veel keuze hebt wat betreft de kleuren. Dus bijvoorbeeld: eerst kijken naar de bestaande vloerbedekking, dan de gordijnen uitzoeken en als laatste pas de kleur van de muur. Zo zorg je ervoor dat alles goed bij elkaar past. 

Jouw interieuradvies

Is je huidige interieur aan een opfrisser toe? Wij adviseren je graag op gebied van kleur, materiaal of meubels op maat.

Delen op social media