Banken op maat voor wachtkamer tandartspraktijk

Wachtkamer tandartspraktijk

Opdrachtgever: Tandartspraktijk Mondzorg Veluwe 
Plaats: Wezep
Opdracht: banken op maat in de wachtkamer van Veluwe Mondzorg

Banken op maat wachtkamer tandartspraktijk: achtergrondinformatie

Veluwe Mondzorg is een bedrijf dat zich toelegt op de meer ingewikkelde tandkundige zorg, zoals een kunstgebit, klikgebit, implantologie & tandarts voor orthodontie. In hun wachtkamer stond een grote tafel met losse stoelen. Naast dat dit een rommelig geheel vormde was er bij drukte te weinig plek voor alle patiënten. Op verzoek van Veluwe Mondzorg hebben we wij 3D schetsen gemaakt met diverse opties.

Omschrijving werkzaamheden

De wachtkamer bij deze tandartspraktijk had wel voldoende ruimte, maar deze werd niet optimaal benut. Door gebruik te maken van banken langs de wand wordt de ruimte wel goed benut. Door daar een aantal losse krukjes bij te doen ben je nog flexibeler bij drukte.

De 3D schets was goedgekeurd dus aan de slag! De doorloop in deze wachtruimte is voor deze tandartspraktijk van belang, zaak dus om niet te ver van de wand af te gaan. De korte zijde hebben wij voorzien van een muurbank met een apart rugdeel zodat deze luchtig oogt. Deze rug maakt dat de zitdiepte iets dieper zal zijn, maar dit is bij deze wand geen probleem. Op de lange zijde van deze wachtkamer hebben wij een muurbank gemaakt met minder diepte, zodat er genoeg ruimte overblijft om doorloop te bevorderen. Tussen de banken zijn tafels gemaakt van hetzelfde materiaal als de onderzijde van de banken. Het kunstleer in een frisse blauwe kleur komt van Viva Fabrics. Met de eigenaar van de tandartspraktijk is afgesproken dat er boven de banken een foto van een stuk hei op de Veluwe komt te hangen. Eigenwijs Reclame heeft dit voor ons prima verzorgd. De ledverlichting in de ombouw schijnt hier een mooi licht op. 

Resultaat

Het resultaat is een tandartswachtruimte met banken op maat met voldoende ruimte voor alle patiënten. Door optimaal gebruik te maken van de ruimte, en de banken niet teveel diepte te geven, is de doorloop optimaal. De onderbak is in dezelfde grijstint HPL gemaakt als de tafels. In combinatie met het mooie, heldere, blauwe kunstleer op de banken en de lichte ombouw met ledverlichting maakt dat dit een frisse en moderne wachtkamer is geworden!

Materiaalgebruik

Viva Fabrics kunstleer, Decolegno HPL, plaatmateriaal Asilva

Ook een bank op maat in uw wachtkamer?

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee