Dinerbank en boomstamtafel voor familie Boelsen

Dinerbank en boomstamtafel op maat

Opdrachtgever: Familie Boelsen     
                         
Plaats: Heerde

Opdracht: Dinerbank en boomstamtafel op maat

Achtergrondinformatie dinerbank en boomstamtafel

​De familie Boelsen was in het bezit van een bestaande eettafel met een dinerbank voor de wand. Het blad van de tafel was aan vervanging toe, hetzelfde gold voor de dinerbank. Ook was de wens om het geheel iets speelser te maken. Dit hebben wij verwezenlijkt door een dinerbank op maat met een gecapitonneerde rug maar nog belangrijker: een boomstamtafel van massief Suar hout en een 3D kruispoot. 

Omschrijving werkzaamheden

Allereerst is de maat opgenomen die de tafel mocht hebben. Aangezien wij de Suar boomstamtafels op maat maken, is de lengte nog te bepalen. Doorgaans maken wij de Suar tafels van 2 meter lengte tot 3,50 meter met een breedte van ongeveer 1 meter. De breedte van dit type boomstamtafel is natuurlijk niet strak, het gaat mee met de vormen van de boom. De uiteindelijke lengte van 2.20 meter is perfect voor de nieuwe boomstamtafel voor de familie Boelsen! De dikte is afhankelijk van de boomstambladen die voorradig zijn., dit varieert van 6 tot 10 cm dik.

Voor deze boomstamtafel wordt dus Suar hout gebruikt, maar wat is dit eigenlijk voor een soort hout? Suar wordt ook wel Monkey Pod, East Indian Walnut, Giant Thibet of Rain Tree genoemd. De botanische naam van deze houtsoort is Saman Samanea, Inga Saman en Albizia Saman. Er is geen vast groeigebied voor Suar, want overal waar het wordt geïntroduceerd groeit het op een natuurlijke wijze. Deze houtsoort komt veel voor in landen zoals Thailand, Indonesië, Brazilië, Mexico en zelfs Hawaï.

Het boomstam Suar hout komt bij ons als onafgewerkt blad binnen. Wij maken het Suar blad op lengte en schuren het volledig. Een erg mooie afwerking voor een Suar boomstamtafel blad is een goede kwaliteit olie. Doorgaans wordt deze gewoon aangebracht met een kwast maar niet bij ons. Wij hebben een speciale borstel machine waarbij de olie in het massieve Suar hout wordt ingeborsteld. De olie trekt daardoor dieper in het boomstamhout en zorgt zo voor een betere bescherming en een diepere kleur. Standaard zitten er 2 houten poten bij het blad maar wij passen liever een metalen onderstel toe. De boomstam tafel Suar kan worden voorzien van een metalen X poot, A poot, H poot, U poot of, een hele mooie, de 3D metal. Alle onderstellen kunnen worden uitgevoerd in zwart, grijs/antraciet, wit of onbehandeld staal. Desgewenst kunnen wij in onze eigen spuiterij de Suar boomstamtafels een op kleur gespoten onderstel geven, passend bij uw interieur.

Materiaalgebruik boomstamtafel

6 cm dik massief Suar hout, Festool olie met machine aangebracht, 3D metal onderstel zwart

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee