Eiken tafel voor opdrachtgever uit Heerde

Opdrachtgever: Particulier    

Plaats: Heerde

Opdracht: Eiken tafel met metalen onderstel

Achtergrondinformatie eiken tafel

Tafels zijn een must in iedere woning. Een geliefde materiaalsoort is eiken. Dit kan alleen een eiken blad zijn, in massief eiken of eiken fineer, maar natuurlijk ook v.v. eiken poten. In de zoektocht naar een eettafel op maat kwamen deze klant uit Heerde in aanraking met Doelbeek Interieur…of wij ook een eiken tafel op maat konden maken. Natuurlijk! Geen probleem. Maar dan graag met een metalen onderstel? Ook dat verzorgen wij!

Omschrijving werkzaamheden eiken tafel op maat

Allereerst is er met de klant nagedacht over de maatvoering. De eiken tafel moest 90 ×200 cm worden. Daarna werd er nagedacht over de materialen. Dat het blad van eiken zou worden was al bekend. Wat veel wordt toegepast is een kunststof blad met een eiken structuur maar dit is het toch net niet. Wij hebben toen aangedragen om massief eiken te nemen. Voordeel hierbij is dat het eiken blad van deze tafel nog ooit opnieuw geschuurd en afgewerkt kan worden waardoor de levensduur van de tafel wordt verlengd, met een fineer blad is dit een groter risico. Een blad van 4 cm dik is mooi robuust maar niet te grof. Hiervoor passen wij eiken balken van 5,2 cm dikte toe, deze worden terug geschaafd naar 4 cm. De afwerking kan grofweg bestaan uit een lak, olie of was, elk met zijn eigen voor- en nadelen en uitstraling. Het eiken blad hebben wij nu v.v. een mooie olie n.l de Rubio Monocoat Ash Grey. Deze olie heeft een mooie matte uitstraling en bied uitstekende bescherming, hij wordt zelfs toegepast op vloeren! Doelbeek Interieur is dealer van Rubio Monocoat, verkrijgbaar in 41 kleuren.

De volgende stap is het onderstel of de poten. De voorkeur ging uit naar een metalen onderstel voor deze eiken tafel. Metalen poten of onderstellen die wij regelmatig toepassen zijn een metalen X poot, U poot, A poot of een kolom poot centraal in het midden. Wij hebben toen een 3 D schets gemaakt voor de eiken tafel met een metalen onderstel gemaakt van een stalen 4 cm profiel. Deze 4 cm stalen poten kwamen op de hoeken. De tussen profielen waren stalen hoeklijsten met de open zijde naar buiten gericht. Dit geeft weer een luchtig karakter aan de tafel. In principe is blank staal een mooie uitvoering van deze eiken tafel maar hier hebben wij ervoor gekozen om het metalen onderstel zwart te spuiten waardoor de tafel een iets modernere uitstraling krijgt. Doordat de eiken tafel met metalen onderstel een zwart gespoten frame heeft, is hier een mooie combinatie verkregen tussen een designmodel uit de jaren 60/70 en een warme moderne uitstraling die helemaal van nu is. 

Materiaalgebruik eiken tafel

Massief eiken blad, Monocoat Olie, metalen onderstel zwart gespoten
 

Ook een tafel op maat laten maken?

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee