Gespoten kast op maat

Gespoten kast op maat

Opdrachtgever: Particulier

Plaats: Epe

Opdracht: kast op maat maken en spuiten

Gespoten kast op maat: achtergrondinformatie

De bestaande situatie in de woning vraagt om een maatwerk kast. Zodra je de woonkamer binnenkomt, kom je in het deel die een U vorm heeft. Mooie opdracht voor Doelbeek! Wij hebben de gehele wand voorzien van een kast op maat en een speciaal op maat gemaakt bureau. Door toepassing van een mooie, heldere groentint en de verlichting komt deze hoek volledig tot leven.

Omschrijving werkzaamheden

De ruimte die wij voor deze opdracht onder handen namen heeft drie wanden, waarvan één wand een raam heeft. Daar kan geen hoge kast worden geplaatsen, maar een bureau op maat voldoet perfect. Als je door de twee klapdeuren de kamer binnenkomt, is er aan beide zijden van de deuren, maar ook erboven, ruimte voor kanten. Ook het laatse deel van de U-vormige kamer is geschikt voor een kast op maat. Hier wordt er een soort inloopkast gecreëerd. 

Natuurlijk heeft onze klant een paar wensen. Zij wilden graag dat de kast op maat gespoten wordt. In overleg met ons wordt hiervoor een kleur bepaald. 

Ook wil de klant graag dat er in de kasten ruimte komt voor drie verschillende dingen;

  1. opbergen 
  2. boeken
  3. algemene schappen voor de sier

Resultaat

De kast is helemaal op maat opgebouwd en gespoten. Als materiaal kozen wij gegrondeerd mdf: dit materiaal is mooi strak te spuiten en hiermee kunnen op mooi de kaderdueren worden opgebouwd. De onderkant van de gespoten kast op maat is opgebouwd uit binnenkasten met kaderfronten, ideaal om spullen uit het zicht op te bergen. Daarboven is de maatkast opgebouwd uit meerdere schappen. Deze kunnen dienen als boekenkast, precies zoals wij hem hebben hebben toegepast bij deze kast op maat. Natuurlijk kunnen er ook mooie beelden, glaswerk of andere mooie spullen worden geplaatsen.

De gespoten kast heeft ook een vitrine om bijvoorbeeld glaswerk tentoon te stellen. De kleur van de kast op maat is uitgekomen op groen. Naast dat deze kleur prima in het interieur past, is hij niet te uitgesproken en zal hij dus niet snel vervelen. De kleur past ook prima bij de bosrijke omgeving waar dit huis zich bevindt. 

Nog een laatste detail: wij hebben ledverlichting geplaatst in de kast. Deze is verwerkt in het plafond waardoor er een mooi egaal lichtbeeld ontstaat. Een gespoten kast op maat kan natuurlijk ook worden toegepast als alleen een boekenkast, ook mooi!

Materiaalgebruik

Gespoten mdf, massief eiken en ledverlichting

Ook zo'n mooie gespoten kast op maat?

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee