Herstofferen Artifort Orange Slice voor opdrachtgever uit Veessen

Opdrachtgever: Particulier         
Plaats: Veessen
Opdracht: herstofferen Artifort Orange Slice

Achtergrondinformatie Herstofferen Artifort stoel

De Orange Slice fauteuil komt van designer Pierre Paulin voor Artifort. Het is een van de meest geliefde designfauteuils ter wereld. Het opvallendste kenmerk van de Orange Slice is dat de twee identieke schelpen van de stoel lijken ‘om te krullen’. Door zijn open vormen past deze Orange Slice in haast ieder interieur. Daarmee is refurbishen of herstofferen van de Orange Slice een goede beslissing.

Pierre Paulin (1927) maakt tijdens een internationale meubelshow, georganiseerd door Kho Liang le, veel indruk met een kuipfauteuil. In 1952 maakte hij kennis met de techniek om multiplex te buigen. Paulin wint er wereldwijd vele prijzen mee. Zijn werk blijkt tijdloos en tot de dag van vandaag modern en vooruitstrevend. Nog steeds heeft Artifort in zijn vaste collectie vele van zijn ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig.Naast meubelen ontwierp hij ook de interieurs van de Franse presidenten Pompidou en Mitterand in het Elysée-paleis in Parijs. Pierre Paulin ontwierp voor Artifort o.a. de Tulip, Ribbon Chair, Butterfly, Mushroom en Tongue, stuk voor stuk modellen die het lonen om te herstofferen. 

Omschrijving werkzaamheden Herstofferen Artifort Orange Slice

Deze techniek van het buigen van multiplex was de basis van de F437. De bijnaam voor de F437 is Orange Slice, vanwege de gelijkenis met sinaasappelschijven. De Orange Slice is een veelgeprezen Artifort klassieker die al sinds 1960 wordt uitgebracht, en blijft onverminderd populair. Bij het herstofferen van deze mooie Artifort Orange Slice is er een speciale stof toegepast. De Interglobe Wool 2 van Gabriël is een stof die bijzonder veel rek heeft. De Orange Slice vereist, door zijn ronde en gebogen vormen, een stof die mee kan gaan met de vormen. De Interglobe Wool 2 van Gabriël of bv. de Tonus van Kvadrat zijn stoffen die perfect zijn voor het herstofferen of refurbishen van de Artifort Orang Slice. Door hun rek vallen ze als het ware om de vormen heen en is de Orange Slice dus naadloos te herstofferen.

Materiaalgebruik Herstofferen Artifort Orange Slice

Interglobe Wool 2 

Uw (design)meubel ook laten herstofferen?

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee