Kast op maat in geborsteld eiken

Kast op maat in geborsteld eiken

Opdrachtgever: Particulier    
Plaats: Zwolle
Opdracht: Kast op maat in geborsteld eiken

Achtergrondinformatie kast op maat in geborsteld eiken

Voor deze klant hadden wij de eer om zijn hele landhuis te voorzien van kasten op maat. Een belangrijke wens was dat het een neutrale, stijlvolle uitstraling kreeg én dat er echt hout werd gebruikt voor deze opdracht. Gaan we regelen!

Deze klant hebben wij in zijn gehele landhuis mogen voorzien van maatwerk kasten. Van belang was dat het een neutrale, stijlvolle uitstraling zou hebben èn er echt hout toegepast zou worden.

Kast op maat - de uitvoering

Het hele landhuis is ingericht met kast van hetzelfde type. Samen met de klant hebben we het materiaal uitgekozen: dikfineer geborsteld eiken op V313 (vochtwerend) MDF, gespoten in de kleur RAL 9016. Waarom juist geborsteld eiken als materiaal? Deze houtsoort heeft een stijlvolle, maar ook enigszins neutrale uitstraling waardoor het echt overal bij past. Massief geborsteld eiken was ook een mooie optie geweest, maar dit materiaal heeft, ten opzichte van onze combinatie, enige nadelen: de prijs, de werking van het hout en het is enigszins bewerkelijk. 

Wij kiezen dus voor een combinatie van materialen: dikfineer geborsteld eiken op V313 MDF. Het resultaat is een materiaal dat weinig tot geen werking van het hout, dikker (2 mm ipv 0,6 mm), een vochtwerende binnenplaat en door toepassing van de massieve bovenlaag lijkt het alsof de hele kast massief is. Met andere woorden: het ziet er hetzelfde uit, maar het is goedkoper en beter in de afwerking. 

Zonder afwerking is een kast van geborsteld eiken nog niet klaar. We hebben voor deze afwerking verschillende opties. Zo kunnen we het hout neutraal afwerken met een (blanke) lak of olie. Bij deze klant hebben we ervoor gekozen om de kast te spuiten in de kleur RAL 9016. Hiervoor hebben we een eigen spuitcabine, handig! De kleur RAL 9016 is een mooie heldere witte tint. De binnenkasten hebben we afgewerkt met tweezijdig multiplex met HPL-plaat. Dit zijn platen van goede kwaliteit en deze geven echt meerwaarde aan de kast. Al met al zijn het unieke en fraaie kasten op maat geworden van goede kwaliteit die ook nog eens betaalbaar zijn. 

Materiaalgebruik kast op maat

Geborsteld eiken dikfineer op V313 MDF, RAL 9016 spuitwerk, multiplex HPL binnenplaat

Ook zo'n unieke kast op maat?
Kast op maat in geborsteld eiken
Kast op maat in geborsteld eiken
Kast op maat in geborsteld eiken
Kast op maat in geborsteld eiken
Kast op maat in geborsteld eiken

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee