Tafel op maat in notenhout

Tafel op maat in notenhout

Opdrachtgever: Particulier    
Plaats: Door heel Nederland
Opdracht: Tafel op maat in notenhout

Achtergrondinformatie tafel op maat in notenhout

Tafels. Je hebt ze in allerlei vormen, maten en materialen. Wanneer wij een eet- of salontafel op maat maken is een notenhouten tafel met een massief blad een hele mooie optie.

Omschrijving werkzaamheden tafel op maat in notenhout

Bij het maken van een tafel op maat zijn er in ieder geval twee zaken heel belangrijk. Het blad en het onderstel. Neem nou het blad. Er is keuze in materiaal: van metaal tot glas, maar ook kunststof en gespoten of (massief) hout behoren tot de opties. Er zijn veel opties voor het soort hout dat je voor je blad kunt gebruiken. Denk aan traditioneel eiken, beuken en boomstam, maar ook luxere soorten zoals noten, esdoorn of wengé functioneren perfect als tafelblad. Waar veel tafelbladen worden opgebouwd uit twee lagen - een houten blad en een fineer toplaag - kiezen we bij deze tafel voor een massief tafelblad. Notenhout leent zich daar uitstekend voor. Wanneer je voor notenhout kiest zijn er grofweg twee soorten: Amerikaans notenhout - ook wel Black Walnut genoemd - heeft een donkerder bruine tint dan Europees notenhout. Europees notenhout (bijvoorbeeld Walnuss of Noyer) heeft een grijsachtige bruine tint. Notenhout komt van over de hele wereld: Van Europa en Azië (met grijze tint) tot Turks en Iraans notenhout (met donkere tint) en een donkere variant uit het oosten van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Als je het ons vraagt maakt het niet zoveel uit waar het vandaan komt: alle varianten zijn mooi. Wat ze gemeen hebben: notenhout heeft een mooie warme gloed en een stijlvolle vlamwerking. 

Notenhouten balken komen bij ons binnen op een dikte van bijvoorbeeld 26, 40 of 52 mm. Al naargelang de gewenste dikte van het tafelblad. En natuurlijk schaven we het nog een beetje bij waar nodig. Een balk van 52 mm kan prima worden bijgeschaafd tot 45 of zelf 40 mm dikte. Om het af te maken kunnen het het blad in olie of lak spuiten. Zo blijft de vlamwerking goed zichtbaar. Al met al krijg je bij ons een unieke tafel op maat in het mooie notenhout! 

Materiaalgebruik

Massief Amerikaans, Europees of Aziatisch noten, lak of olie

 

Ook een tafel op maat in notenhout?
Tafel op maat in notenhout
Tafel op maat in notenhout
Tafel op maat in notenhout
Tafel op maat in notenhout
Tafel op maat in notenhout

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee