Vierkante tafel met massief eiken blad met een stalen kruispoot

Opdrachtgever: particulier
Plaats: Elst, Gelderland
Opdracht: vierkante tafel op maat

Achtergrondinformatie vierkante tafel op maat

Via onze site www.doelbeek.nl kwam deze klant in contact met ons. Of wij ook een vierkante tafel, een hoekbank en een tv-meubel op maat konden maken. Natuuurlijk! Wij duiken even dieper in op de vierkante tafel, want deze is toch wel bijzonder. Als voorbeeld gaf de klant het model Dirk Jisk van Pilat & Pilat, die bestaat uit meerdere modellen ronde, rechthoekige en vierkante tafels. De vierkante modellen zijn op navraag. Het blijkt dat de tafel in het formaat die de klant zocht, namelijk 150 × 150 cm, uitkwam op € 4000,- nieuw! Een heel bedrag, maar dan heb je ook een Pilat & Pilat Dirk Jisk.

Even terug naar onze meubelmakerij. De vierkante tafel die onze klant zocht heeft een massief eiken blad van 40 mm en een stalen kruispoot. Onze partner Van Schoonhoven IJzersterk levert ons het maatwerk in metaal. Zo ook in dit geval de stalen kruispoot of onderstel van deze vierkante tafel op maat. Nadat de maat van het vierkante blad bekend was, hebben wij foto’s van het model Dirk Jisk erbij genomen om te bepalen hoe groot de stalen kruispoot moest worden. Hierbij hebben wij ook op de details gelet, zodat Van Schoonhoven deze in het model kon verwerken. Terwijl wij met het massief eiken blad voor deze vierkante tafel van 150 × 150 cm bezig waren, werd de stalen kruispoot ook gemaakt, zodat gelijktijdig de twee elementen samen de volledige vierkante tafel kunnen vormen. Het blad is netto 4 cm dik maar hiervoor passen wij eiken balken van bruto 5,2 cm dikte toe. Deze schaven wij terug naar 4 cm en de balken van ongeveer 12 tot 20 cm breedte worden onderling verlijmd.

Wanneer de lijm gedroogd is, wordt het massief eiken blad precies op 150 × 150 afgezaagd en gaat het geheel onder de schuurbandmachine. Nadat het blad is geschuurd, volgt de afwerking. In dit geval is er gekozen voor een hoogwaardige kwaliteit olie. Een olie die hoge hittebestendigheid en watervastheid heeft is de Rubio Monocoat. Wij hebben voor de Rubio Monocoat Pure gekozen om zo de meest naturelle uitstraling te verkrijgen. Het lijkt nu of het vierkante blad geen behandeling heeft, maar toch is er een hoogwaardige afwerking!

Het vierkante blad is nu klaar, maar de kruispoot mist nog. Deze was inmiddels ook klaar in naturel staal, maar moest nog wel op kleur gebracht worden. Dit doen wij in onze eigen spuitcabine. De toe te passen kleur is de ral 9016, deze hebben wij ook op het frame toegepast van de hoekbank op maat die bij deze tafel komt te staan. Resultaat: de Dirk Jysk van Pilat en Pilat made by Doelbeek Interieur

Materiaalgebruik vierkante tafel

Massief eiken blad 4 cm. Rubio Monocoat afwerking. Stalen kruispoot op maat, afgewerkt in ral 9016

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee