Over meubelstoffen

Over meubelstoffen, leer en kunstleer

Over meubelstoffen

‚ÄčOm uw meubelstuk de door u gewenste uitstraling en de door ons gewenste kwaliteit te geven, hebben wij keus uit een ruime collectie meubelstoffen, leer en kunstleer. Voor projecten voor bv. horeca of zorginstellingen is er keus uit speciale stoffen met bijzondere eigenschappen. Te denken valt aan: brandwerend, urinebestendig, hoge slijtweerstanden of bestand tegen UV licht.

Door de combinatie van 3 specialismen n.l. meubelmakerij, stoffeerderij en interieurbouw, kunnen wij maatwerk leveren in al uw nieuwbouw - of bestaande projecten. Bij ieder meubelstuk past een andere stof, voor een moderne bank zijn er mooie wollen stoffen van b.v. de Ploeg en Gabriël, bij het klassiekere werk kunt u denken aan Robert Allen of Kravet. Er zit natuurlijk veel verschil in kwaliteit, hier wordt dan ook de nadruk op gelegd om tot een stof te komen die bij u past. Bij de meeste namen vindt u een link naar de desbetreffende site voor meer informatie. Voor het onderhoud van meubelstoffen hebben wij speciale onderhoudsprodukten.

Vlekken op meubelstoffen

Een vlek op uw meubelstuk, het is zo gebeurd! Maar wat moet u doen? Flink poetsen met een natte doek? Iets zeep erdoor? Maar als het nat wordt, wordt de vlek dan niet groter?

Onder de naam James bieden wij schoonmaakprodukten voor meubelstoffen aan. Wij werken met een unieke vlekkenwaaier waarbij op iedere soort vlek een speciaal produkt van James te gebruiken is.

Het is een prima leidraad voor het snel kunnen behandelen van een vlek want bij elke vlek geldt: hoe eerder u er bij bent hoe meer kans u heeft om de vlek te verwijderen.

Onderhoud aan leer en andere meubelstoffen

Stof en leer zijn aan slijtage onderhevig. De mate waarin wordt in grote mate bepaald door kwaliteit,gebruik en onderhoud. Op een groot deel van onze collectie zijn de KIM ( Kwaliteit Informatie Meubelstoffen ) voorwaarden van toepassing.Dit is naar u als consument een duidelijke omschrijving van de kwaliteit en eigenschappen van een stof.

Een belangrijk onderdeel voor het behoud van uw stoffen is goed onderhoud.

Voor het onderhoud van leer hebben wij diverse produkten die het leer voeden en/of op kleur brengen. Wij maken gebruik van de produkten van Kleine of Koninklijke Hulshof, tevens leerleverancier.

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee