Oorfauteuil bekleden

Oorfauteuil bekleden

19 December 2022

De oorfauteuil, wie kent hem niet! Ook wel oorstoel, oortjesstoel of vleugelfauteuil genoemd. Behaaglijk zitten in een fauteuil die je lijkt te omarmen. In het begin van de 18e eeuw was het Queen Anne, toenmalig vorstin in Engeland die het belang van een oorfauteuil goed inschatte. Vóór haar periode waren meubels vaak enorm fors en zwaar, echt mannelijk te noemen.

Oorfauteuil voor privacy

Misschien zijn deze meubels wel functioneel maar echt praktisch zijn ze niet. Queen Anne had graag mensen over de vloer voor een kopje thee maar ook belangrijke, zakelijke gesprekken werden natuurlijk niet geschuwd. Hierbij vond ze het belangrijk dat meubels uitnodigend waren om gezellig samen te zijn, onder het genot van een kopje thee of glaasje wijn. Ook was het belangrijk dat ze niet al te zwaar waren en verplaatsbaar, om zo flexibel de inrichting te kunnen aanpassen aan de hoeveelheid gasten. In deze periode is de oorfauteuil ontstaan. De stoelen bieden een hoog comfort en zijn ideaal om rustig een gesprek te kunnen voeren. Door de oren ontstaat er privacy die gewenst is bij de belangrijke gesprekken, ook in een groter gezelschap.

De oorfauteuil: tijd voor een goed gesprek

Zo is het ontwerp van de oorstoel in die tijd ontstaan. Comfortabele stoelen om rustig gesprekken in te voeren. De oren van de stoel zorgden voor privacy tijdens wat gewichtigere gesprekken in grotere gezelschappen. Een oorfauteuil tegenwoordig heeft doorgaans een lekkere ruime zitting met grotere armleggers in strakke of mooie sierlijke ronde vormen. De zitting kan bestaan uit een al dan niet verende vaste zitting of een los kussen. Gemene deler bij alle oorstoelen is natuurlijk de oren zelf. Dit zijn 2 uitstekende delen ter hoogte van, u raadt het al, uw oren. Doordat deze schuin naar binnen zijn geplaatst maakt het dat u een gevoel van geborgenheid krijgt en heerlijk wil wegduiken in uw stoel.

Bekleden van een oorfauteuil

Wanneer u in bezit bent van een mooie, kwalitatieve oorfauteuil of wanneer u graag in het bezit komt van zo’n mooie oorstoel dan is in alle gevallen de oorfauteuil opnieuw bekleden een uitstekende optie. Of het nu een moderne variant oorfauteuil is of een klassieke met volledig binnenwerk van springveren, het maakt voor ons niet uit. Bekleden kunnen wij. Wij passen nieuwe vulmaterialen toe waar nodig en met een zeer ruime collectie meubelstoffen en leer staat niets een mooie kwalitatieve bekleding meer in de weg.

Natuurlijk wilt u bij het bekleden van uw oorfauteuil goed begeleid worden om tot goede keuzes te komen. Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring in niet alleen het bekleden van een oorfauteuil, maar eigenlijk (bijna) ieder ander soort gestoffeerd meubel. Laat u verassen door het ruime aanbod meubelstoffen en leer en vertrouw op ons voor goed advies, u bent welkom!

Delen op social media