Herstofferen Schuitema stoel “Susan”

Herstofferen Schuitema stoel "Susan"

Herstofferen Schuitema stoel "Susan"

Opdrachtgever: familie Van Grieken    

Plaats: Hummelo

Opdracht: herstofferen Schuitema stoel model Susan

Herstofferen Schuitema stoel: achtergrondinformatie

Decoforma is een meubelprogramma in Art Deco stijl. De Decoforma collectie is geïnspireerd op markante en tijdloze stijlperiodes uit een rijk verleden. Zo ontleent ontwerper Frits Schuitema van de Schuitema meubelen veel inspiratie aan de designklassiekers van grootheden als Charles Rennie Mackintosh en Frank Lloyd Wright. 

Rosewood en ebbenhout zijn veelgebruikte materialen in de collectie. Sterker nog, hiermee kenmerkt de collectie zich. Rood, zwart en zilver zijn veelgebruikte kleuren waarmee deze collectie zich onderscheidt. Veel Art Deco meubels worden nog met de hand gemaakt en mede hierdoor zijn de meubelen unieke collectors items.

De collecties onderscheiden zich door een hoop bijzondere kenmerken; markante ontwerpen, perfect materiaalgebruik, een hoog afwerkingsniveau, klasse, stijl, comfort, kwaliteit en ongekende mogelijkheden. Niet voor niets worden deze meubelen beschouwd als het neusje van de zalm onder Art Deco meubels en Art Nouveau meubels. 

Omschrijving werkzaamheden herstofferen Schuitema stoel

De familie Van Grieken kwam in hun speurtocht naar iemand die hun Susan armstoelen van Schuitema kon herstofferen op onze site terecht. Wij hebben een soortgelijke opdracht namelijk al een keer eerder mogen uitvoeren. Als je bedenkt dat model Susan van Schuitema nieuw zonder armleggers een prijs heeft vanaf € 1600,-, is de keuze voor herstofferen snel gemaakt!

Een bijkomend voordeel is dat wij een zeer ruime keuze in meubelstoffen hebben waardoor de Susan armstoel ook een persoonlijke touch krijgt. De Schuitema armstoel Susan hebben wij mogen herstofferen met een mooie Art Deco stof van Backhausen, een perfecte combinatie!

Heeft u ook zo'n mooie Schuitema stoel die u wilt laten herstofferen?

Niet alleen de amstoel Susan van Schuitema kunnen wij herstofferen, de volgende modellen zijn ook perfect geschikt om te herstofferen: Schuitema armstoel Frances, Schuitema armstoel Cason, Schuitema eetkamerstoel Helen, Schuitema Art Deco fauteuil Rennie, Schuitema Art Deco fauteuil Charles, Schuitema Art Deco fauteuil Frank, Schuitema Art Deco fauteuil August, Schuitema bank Lawrence en Schuitema bank Baldwin. Stuk voor stuk collectors items, herstofferen waard!

Materiaalgebruik

Nieuwe vering/vulmateriaal, meubelstof Bergwand van Backhausen.

Designstoel herstofferen?

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee