Jaren 80 interieur voor KVV Kornelis Verhuur

Opdrachtgever: KVV Kornelis Verhuur, dochteronderneming van NXPD
Plaats: Heerde
Opdracht: inrichten jaren 80 interieur

Achtergrondinformatie

NXPD is een bedrijf voor detachering van personeel in de bouw, infra en techniek met een vastgoed tak genaamd Kornelis Vastgoed Verhuur. De eigenaar, Nick van Bruggen, is een goede bekende van ons. Wij hebben reeds het interieur mogen verzorgen voor het pand van NXPD te Heerde. In een nieuw pand is de mogelijkheid gecreëerd voor de verhuur van diverse ruimtes. De wens van Nick was een interieur met een knipoog naar de jaren 80. Samen met architect Marchel Mulderij zijn wij aan de slag gegaan. De kunst bij een interieur uit de jaren 80 is om niet in een kringloopwinkel binnen te stappen. Dat wil zeggen dat wanneer je letterlijk meubels uit de jaren 80 zonder aanpassing in het interieur zou plaatsen, je daadwerkelijk terug in de tijd gaat en het eigenlijk niet in deze tijd past. Het creëren van een jaren 80 interieur is makkelijker gezegd dan gedaan. Eigenlijk is de jaren 80 periode qua meubeldesign en ontwerp en rustige tijd. In de jaren 60 en 70 werd er veel meer ontworpen. 

Omschrijving werkzaamheden

Allereerst heeft de architect een ontwerp gemaakt qua indeling. Het betroffen drie ruimtes met elk een eigen indeling. Twee ruimtes zouden geschikt moeten zijn voor flexwerken en/of gesprekken en één grote ruimte voor vergaderingen of als cursuslocatie. Wat is er toepasselijker in een jaren 80 interieur om te kiezen voor jaren 80 ruimtes. Gekozen is voor de woonkamer uit de jaren 80, de werkkamer uit de jaren 80 en een school uit de jaren 80. Het was dan ook de kunst om in stijl met de ruimte te blijven qua meubilair. Architect Marchel heeft eerst een indeling getekend en samen hebben wij bepaald welk meubilair hiervoor nodig was. Allereerst de wanden. Grenen lambrisering met monocoat olie op een eigentijdse kleur gebracht, kurk aan de wand middels kurkbehang en een stenen muur. Dit was een muur, niet van echt te onderscheiden van Panel Piedra. De woonkamer zou een bank en een tafel met stoelen krijgen en natuurlijk een was wandmeubel. Voor de werkkamer is een bureau met Gispen ladekast en een zithoek met lekkere fauteuils zeer geschikt. De cursusruimte biedt ruimte aan 15 tot 20 personen dus (school)tafels met schoolstoelen vullen hier de ruimte. 

De woonkamer uit de jaren 80

Allereerst hebben wij een originele Montis Kubik van ontwerper Gerard van den Berg voor Montis uit de jaren 80 toegepast. Buiten dat dit model ook echt uit de jaren 80 komt is deze ook erg geschikt om te herstofferen. Dit hebben wij dus ook gedaan. Voor de herstoffering hebben wij mooi zwart leer genomen, een uitvoering die in de 80-er jaren ook al bestond. Een ander bekend merk uit de jaren 80 is Pastoe. De geschiedenis van Pastoe gaat zelfs veel verder terug, meer dan 100 jaar. In de woonkamer staat een strak model wandkast met gespoten fronten en wengé kader. Een tijdloos ontwerp! De tafel en de stoelen zijn ook van Pastoe. Van de stoelen hebben wij het frame geschuurd en opnieuw gespoten. De vulling is vernieuwd en bij goed stofferen van kwaliteit stoelen van Pastoe past een goede stof. Ons oog is gevallen op een de stof die zo uit de jaren 80 kan komen: de Ploegwool van weverij de Ploeg, een mooi designmerk die opgericht is in 1923, dus zeker aanwezig in de jaren 80! Van de bijpassende uitschuifbare Pastoe tafel hebben wij het frame geschuurd en gespoten. 

De werkkamer uit de jaren 80

Deze is voorzien van, hoe kan het ook anders, een bureau. Twee zelfs, met teakhout en een nieuw HPL blad in een geeltint om toch de sfeer uit de jaren 80 te behouden. Een originele metalen ladekast van Gispen kan natuurlijk niet ontbreken. Een origineel label uit de jaren 80 zat in de kast, dus authentiek! Niet alles kon uit die tijd komen dus een aantal nieuwe meubels hebben wij verzorgd via onze toeleverancier Satelliet meubelen. Wel nieuw, maar zeker passend bij de jaren 80! 

Het schoollokaal uit de jaren 80

Tafels en stoelen uit de 80-er jaren, maar dan wel anders. De bladen hebben wij vernieuwd en voorzien van een multiplex binnenplaat met een linnen HPL structuur. De band rondom het blad hebben wij voorzien van zwarte ABS band, deze combinatie is ook typisch voor een jaren 80 interieur. Het frame is geheel opnieuw gespoten. Een bureau voor de leraar, in dit geval de cursusleider, maken het geheel af.

De gezamenlijke ruimte is gevuld met een originele tafel van IKEA genaamd “Moment”, deze hebben wij voorzien van een nieuw blad. Als materiaal hiervoor hebben wij hetzelfde hout van de grenen lambrizering toegepast. Rondom de Ikea Moment tafel staan weer een aantal Pastoe stoelen met origineel wengé hout. Als afsluiter was er nog een kleine uitdaging. Er was een koffiemeubel nodig! Dit is niet in een standaarduitvoering te vinden c.q. verzinnen. Een stukje maatwerk kwam om de hoek kijken. Als uitgangspunt hebben wij de L serie van Pastoe genomen. Wij hebben dus eigenlijk een eigentijdse koffiemeubel voor Pastoe “bedacht”.

Niet onbelangrijk zijn alle (kleine) details in dit jaren 80 interieur. Typisch jaren 80: Tomado wandrekjes, de grijze PTT telefoon, Gispen bureaustoelen enz.

Al met al zijn wij blij met dit geslaagde project waarbij de jaren 80 onze leidraad is geweest.

Ook op zoek naar een origineel bedrijfsinterieur?

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee