Kledingkast op maat   

Kledingkast op maat

Opdrachtgever: Particulier
Plaats: Epe
Opdracht: Kledingkast op maat

Achtergrondinformatie:

Deze familie uit Epe woonde in een landhuis in de bossen van Epe. Veel ruimte en een grote tuin. Dit vergt veel energie en tijd om bij te houden dus werd er besloten om te gaan verhuizen naar een mooi appartement in het centrum van Epe. Dit appartement is volledig gerestyled en aangepast aan de wensen van de nieuwe bewoner. Vloeren, wanden en plafond: allemaal vernieuwd. Aan Doelbeek Interieur de vraag om kledingkasten op maat, een Oostenrijkse zithoek met tafel, kasten op maat en spuitwerk van bestaande meubels te verrichten.

Kledingkast op maat - omschrijving werkzaamheden:

De naam kledingkast op maat zegt het al. Een kast voor kleding, precies passend in een bestaande ruimte. Hoe zijn we te werk gegaan?

Allereerst werd er bij deze kledingkast nagedacht over het materiaal waaruit deze is opgebouwd. Dit was snel gevonden, de klant had al een bestaande kledingkast op maat, graag hetzelfde materiaal. De toegepaste structuur voor die kledingkast was niet meer courant. Door de jaren heen komen de leveranciers van alle soorten plaatmateriaal met nieuwe, bij de tijd zijnde structuren, dus is er altijd verloop waardoor een oudere structuur niet meer leverbaar is. Toch zijn wij hierin goed geslaagd met een mooie houtstructuur van Duropal. In het overzicht op deze website zie je ook al dat de structuur die is toegepast voor deze kledingkast, de Wilde Peer Cognac, niet meer leverbaar is. Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg andere mooie structuren! In dit geval is de keuze bij deze kledingkast op maat gevallen op een gemelamineerde plaat, dit is een binnenplaat van 18 mm waarop tweezijdig een dunnen laag kunststof (hout) structuur is aangebracht.

De kopse kanten worden door ons rondom afgeband door een kantenbandmachine. Zo ontstaat een sterk, goed te onderhouden oppervlakte. Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om een kledingkast op maat op te bouwen. Een kledingkast uit massief houten is een optie, maar wij maken ook regelmatig kledingkasten die volledig gespoten zijn. Dit spuitwerk doen wij in onze eigen spuitcabine en de keuze aan kleuren is (bijna) eindeloos.

In een kledingkast op maat hoort natuurlijk, hoe kan het ook anders, kleding. Het is zaak om goed uit te zoeken waaraan de inhoud van de kledingkast moet voldoen. Hoeveel de kast kledingkast wordt genoemd, kan er natuurlijk meer in dan alleen maar kleding. Dit moet goed geïnventariseerd worden alvorens wij verder gaan. Wanneer er dit bepaald is, maken wij van de te maken kledingkast een schets op maat in 3D, zodat de klant een goed beeld krijgt van hoe de kast op maat eruit komt te zien en in welke verhoudingen. Na deze 3D schets is er nog gelegenheid om aanpassingen te doen. Wanneer er bijvoorbeeld boven in de kledingkast een hangdeel moet komen, is dit te hoog om bij te kunnen. Een kledingstang die naar beneden getrokken kan worden, biedt dan uitkomst. Ook wordt er nagedacht over lades, die als voordeel hebben dat ze volledig uittrekbaar zijn, de volledige diepte van de kledingkast wordt dus benut. Deze kledingkast heeft een mooie combinatie van hangdeel, leg en lades, alles volledig achter deuren verwerkt zodat het geheel in gesloten toestand mooi strak is.

Materiaalgebruik kledingkast op maat:

Wilde Peer Cognac plaat, volledig uittrekbare lades van Blum, klassiek hang- en sluitwerk

​Bent u benieuwd welke projecten wij nog meer hebben gerealiseerd? We houden ons onder andere bezig met bedrijfsinterieur en herstoffering van designmeubelen, maar houden ons ook bezig met het maken van boekenkasten, dinerbanken en wandkasten. Neem een kijkje bij onze projecten.

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee