Stofferen B&B Italia Charles

Stofferen B&B Italia Charles

Opdrachtgever: Particulier
Plaats: Almere
Opdracht: Stofferen B&B Italia Charles


Achtergrondinformatie B&B Italia Charles


De B&B Italia Charles bank van ontwerper Antonio Citterio uit 1997 is een echte designklassieker en geliefd bij velen. Antonio Citterio werd geboren in 1950 in de Italiaanse stad Meda. In 1972 opende hij zijn eigen studio, al in 1975 behaalde hij zijn diploma architectuur aan de polytechnische universiteit van Milaan. Tussen 1987 en 1996 ontwierp hij verschillende gebouwen in Europa en Japan samen met Terry Dawn. Samen met Patricia Viel vormde hij in 2000 een kantoor voor architectuur, interieurontwerp en grafische vormgeving. Antonio Citterio werkt voor veel gerenommeerde bedrijven zoals b.v. B&B Italia, Flexform, Kartell en Vitra. Citterio was van 2006 tot 2016 professor aan de faculteit Architectuur van de Università della Svizzera Italiana in Mendrisio. In 2008 kreeg hij de titel ‘Royal Designer for Industry’ van de Royal Society for the Encouragement of Arts, Manufactures & Commerce in Londen.

Met zo’n topdesigner kan het niet anders of er ontstaan mooie designmeubelen. Voor B&B Italia was hij o.a. verantwoordelijk voor de goed te stofferen modellen: Charles, Ray, Richard, Michel, Solo ’14, Édouard, Diesis, Arne, Harry en Frank. Stuk voor stuk komen deze modellen in aanmerking voor herstofferen. Neem nu de Charles. Deze heeft een modulair systeem van wel 16 elementen! Oftewel…er zit altijd een goede combinatie bij die perfect in jouw woonruimte past! Hier heb je natuurlijk zelf goed over nagedacht dus wanneer jouw Charles bank, fauteuil of hoekopstelling eraan toe is, zou je een nieuwe kunnen aanschaffen maar voor veel minder geld is het stofferen van die mooie Charles een prima oplossing. De B&B Italia Charles rust op slanke pootjes van aluminium en deze geven de bank een gevoel van lichtheid mee, dit in combinatie met een ongekend hoog zitcomfort maakt dat het herstofferen van de Charles altijd een verstandige keus zal zijn. Bij de aanschaf van een nieuwe B&B Charles is er keus uit stoffen en leer om toe te passen. Maar wist je dat wij als herstoffeerder een veel ruimer aanbod in stoffen, Alcantara of leer hebben? Hoe dat komt? Bij ons komt niet alleen de vraag om een Charles of ander mooi ontwerp van Anonio Citterio te stofferen maar er passeren veel meer design namen van o.a. Leolux, Artifort, Gelderland, Montis enz. de revue. Daarom vinden wij het belangrijk om een ruim aanbod in stoffen en leer te hebben om op al deze modellen toe te kunnen passen. Er zit dus altijd een geschikte bekleding voor die mooie Charles bij!

Omschrijving werkzaamheden stofferen B&B Italia Charles

Model Charles in de uitvoering CH228D en Ch228LS betreffen een model van 2 × 230 cm lengte, 1 deel als chaise longue en 1 deel met armlegger. De complete stoffering van deze Charles bestaat uit losse hoezen die middels klittenband bevestigd zijn aan de romp. Doordat de romp van erg goede kwaliteit is, zal het logisch zijn model Charles opnieuw te laten stofferen. De romp is al in jouw bezit en hoef je dus niet opnieuw aan te schaffen. Wist je dat door herstofferen de circulaire economie ondersteunt wordt? Door hergebruik van een Charles, of ander model van B&B Italia wordt in feite alleen de bekleding vernieuwd, de romp en het grote deel van de vullingen wordt bij de stoffering van de Charles gewoon opnieuw gebruikt. Wat goed is gooi je toch niet weg? Bij het stofferen B&B Italia Charles hebben wij gebruik gemaakt van de stof Borana van Kobé, een stof die voor 50 % uit wol bestaat waardoor deze mooi om de vulling “valt “.

Stofferen B&B Italia Charles - materiaalgebruik

Stof Borana van Kobé, speciaal B&B Italia vulmateriaal

​Bent u benieuwd welke projecten wij nog meer hebben gerealiseerd? We houden ons onder andere bezig met bedrijfsinterieur en herstoffering van designmeubelen, maar hebben ook ervaring met het maken van boekenkasten, dinerbanken en wandkasten. Neem een kijkje bij onze projecten.

Uw (design)meubel ook laten herstofferen?
Stofferen B&B Italia Charles

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee