Meubelreparatie

Meubelreparatie

Afscheid nemen van meubelen bestaat niet. Als het aan ons ligt althans. Door meubelreparatie geven wij uw meubelen een tweede leven.

Meubelreparatie in goede handen

Een kapot of versleten meubel kan voor u nog altijd van veel waarde zijn. Wij repareren en restaureren meubelen in onze eigen meubelmakerij en stoffeerderij in Heerde. Wij lijmen uw stoelen of tafel maar kunnen ook een meubel schuren en lakken.

Doordat wij meubelmaker en stoffeerder zijn kunnen wij ervoor zorgen dat uw meubel volledig wordt gerestaureerd. Meubelreparatie zorgt ervoor dat uw meubelen nog jaren gebruikt kunnen worden. Bij de meubelmaker in onze eigen meubelmakerij vindt er niet alleen meubelreparatie plaats van een moderne gespoten tafel maar ook de reparatie van een antiek dressoir. Als wij klassieke stoelen lijmen, verwijderen wij in de stoffeerderij eerst de meubelstof. De meubelmaker voert de meubelreparatie of het lijmwerk uit en daarna vindt herstoffering plaats, allemaal in eigen meubelmakerij en stoffeerderij in Heerde.

​Meubelreparatie: onze werkwijze

Meubelreparatie is een vak apart. Bij oude meubels komt het regelmatig voor dat de lijmconstructie niet meer goed is omdat de lijm is uitgedroogd. Bij de restauratie van, met name antieke meubelen, is lijm onontbeerlijk. Het restauratieproces begint echter bij het uit elkaar halen van het meubel. Dit is niet altijd noodzakelijk maar in veel gevallen is het aan te raden. Het uit elkaar halen van een meubel  lijkt eenvoudig, maar dat is het allerminst. Het vergt geduld en nauwkeurigheid.

Nadat we het meubel (gedeeltelijk) uit elkaar hebben gehaald, reinigen we de verbindingen. Dit is belangrijk omdat we hier de delen opnieuw aan elkaar gaan verlijmen. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke lijmsoort gebruikt moet worden in combinatie met bepaalde houtsoorten. Sterkte, hardheid, brosheid, flexibiliteit, droogtijd van de lijm is hierbij van essentieel belang.

Neem contact met ons op

Wilt u een oud meubel laten restaureren of is een recent meubel aan reparatie toe? Twijfel dan niet langer, neem contact met ons op en laat u verbazen over het uiteindelijke resultaat.

Is de bekleding of zitting van uw bank of stoel aan vervanging toe? Bekijk dan onze pagina’s over stofferen.

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee