Gelderland 4800 bank stofferen

Gelderland 4800 bank stofferen

Opdrachtgever: Particulier

Plaats: Dorsten (Duitsland)

Achtergrondinformatie: De 4800 van Gelderland, stammend uit 1983 en nog steeds nieuw leverbaar!

Henk Vos (1939 - 2020)

Henk Vos heeft interieurarchitectuur gestudeerd in Rotterdam en wel de Academie voor Beeldende Kunsten. Een toonaangevend interieurinstituut te Groningen werd vanaf 1963  door hem, samen met zijn familie geleid . Hij heeft o.a. opdrachten uitgevoerd voor de Koninklijke Bijenkorf, het Confectiecentrum in Amsterdam, VNU en TNT.

 Henk Vos onderscheid zijn ontwerpen door eenvoudige, simpele vormen en strakke lijnen. ‘Liever leeg dan lelijk’ is dan ook het motto van deze designer wiens ontwerpen niet alleen door hun tijdloze schoonheid, maar ook door het gebruik van kwalitatief hoogstaande materialen, een lange levensduur hebben'.

Het stofferen van de Gelderland 4800

Het stofferen van een designicoon als de Gelderland 4800 is niet voor iedereen weggelegd. Het vereist de nodige vakmanschap en kennis en ervaring om dit te kunnen en mogen doen. Herstofferen van een kwalitatief meubel van Gelderland of zoals ze nu de Gelderland Groep worden genoemd heeft bijna iets magisch. De strakke, minimalistische vormen ogen makkelijk om te stofferen maar schijn bedriegt. Neem nu deze uitvoering van de Gelderland 4800 ....de klant heeft een zeer mooie nubuck achtige leersoort uitgezocht namelijk de Colorado 1001 Magic van onze vaste leverancier Ohmann leather. Het bijzondere van dit leersoort is dat er een enorme rek in zit waarmee je bij het stofferen rekening moet houden. Misschien weet u het, misschien ook niet maar wij gebruiken de bestaande stof of leer waarmee een meubel bekleed is als mallen voor de nieuwe stoffering. Afhankelijk van hoe deze bestaande stoffering op het meubel zit en/of er vulmaterialen aangepakt/ vernieuwd worden gaan wij de nieuwe bekleding perfect aanpassen aan (de contouren van) het meubel. Daarom werkt een standaard mal nog echt goed, deze is altijd gebaseerd op hetzelfde meubel volledig nieuw terwijl dat nooit het geval is. In het geval van deze stoffering van de Gelderland 4800 bank heeft het leer zo'n enorme rek dat de zithoezen wel 8 cm kleiner zijn gemaakt! Nog even iets bijzonders over het leer, deze is van het type nubuck met een vlak nerfbeeld, door het aanschuren ontstaat er een prachtig schrijfeffect. In deze open leersoort is de natuur duidelijk zichtbaar. 

Gelderland 4800 bank stofferen
Gelderland 4800 bank stofferen

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee