Herstofferen Artifort C683 van ontwerper Kho Liang le

​Opdrachtgever: Particulier ​

Plaats: Tongeren

Achtergrondinformatie

Kho Liang Ie is 1 van de ontwerpers die in opdracht voor Artifort o.a. het model C683 (met knopen) en C684 (met horizontale belijning) heeft ontworpen.

Omstreeks 1949 komt hij naar Nederland en wordt opgeleid aan de Rietveld Academie tot binnenhuisarchitect en ontwerper. In 1958 gaat hij als esthetisch adviseur en ontwerper aan het werk voor Artifort. Mede door zijn inbreng belandt Artifort in de top van de internationale markt. Kho Liang le trekt buitenlandse ontwerpers aan zoals Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt. Zijn invloed is daarmee tot de dag van vandaag merkbaar. Als interieurontwerper verwerft Kho Liang le naam met zijn ontwerp voor Schiphol in de jaren zestig. Zijn werk ademt zuiverheid, warmte en vrijheid. Kho Liang le overleed op 1 januari 1975.

​Werkwijze herstofferen Artifort stoelen

Voor diverse klanten hebben wij model C683 en C684 mogen stofferen. Een veel toegepaste stofsoort is wol, dit stoftype vormt zich goed en heeft de juiste uitstraling voor model C683 waarbij de knopen de vorm bepalen en bij model C684 met hierin gestikte banen die een mooie horizontaal effect geven. Een mooi dik geweven wollen stof van De Ploeg doet het erg goed bij het herstofferen van een C683. Eigenlijk ogen de C683 en de C684 erg simpel. De basis van beide Artifort modellen zijn strak en volledig van stof voorzien. Het metalen frame wordt door ons regelmatig opnieuw gespoten om zodoende een kleur toe te passen die perfect past bij de nieuwe stof. De basis is bij de Artifort C683 en de C684 identiek: een beuken geperst frame met een laagje schuim. Er zit echter wel verschil in de kussens van de 2 Artifort klassiekers. Kho Liang le heeft hier goed over nagedacht. De redelijk strakke vorm van de C683 wordt onderbroken door het toepassen van (klassieke) knopen, in tegenstelling tot model C684, hierbij worden horizontale gestikte banen toegepast wat de C684 juist weer een moderne look geeft. In de jaren 60 bedacht door Kho Liang le en nog steeds nieuw leverbaar! Hoezo tijdloos… Wanneer wij de Artifort C683 en C684 herstofferen, passen wij bij het stofferen vaak stoffen toe van mooie merken als: De Ploeg, Gabriël,Kvadrat, Ohmann Leather of Bute Fabrics. Indien nodig kunnen wij bij het stofferen van de C683 en de C684 ook nieuwe schuimen toe passen, hierbij maken wij gebruik van goede kwaliteit koudschuim zodat de Artifort klassiekers weer jaren meegaan…en dat voor de helft van de prijs van een nieuwe C683 of C684.

Materiaalgebruik voor herstofferen Artifort C683

Koudschuim, wol of leer als bekledingsmateriaal.

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee