Herstofferen B & B Italia Harry

Herstofferen B & B Italia Harry

Herstofferen B & B Italia Harry

Opdrachtgever: Particulier

Plaats: Steenderen

Opdracht: herstofferen B & B Italia Harry

Achtergrondinformatie:  designstoel Harry

"Meestal bestaat design uit details", volgens Antonio Citterio, "bij gestoffeerde meubels is design een kwestie van gevoeligheid is geworden."

Designstoel Harry is genoemd naar Harry Bertoia, een grootmeester van het ontwerpen. Antonio Citterio heeft destijds besloten om zijn creaties te benoemen naar beroemde ontwerpers uit het verleden. Het is een bank die een nieuw pad in de sector opende en waarde toekent aan de schijnbare eenvoud van het formele uiterlijk, terwijl aandacht en herkenning aan de meubelpoot worden gevraagd.

Harry werd in 1995 opgericht nadat een detail was gewijzigd. Harry kwam tevoorschijn na een reeks producten die met traditie te maken had. Antonio was ervan overtuigd dat die reeks banken niet werkte omdat er iets ontbrak, het had iets nodig dat moderner was. Het enige wat was aangepast was de voet waardoor het was gebonden aan traditie tot een uitgesproken modern product. Harry was ook het bewijs van het evenwicht dat was vastgesteld tussen het project en zijn industriële ontwikkeling, en tussen de ontwerper en de B & B Italia Centro Ricerche.

"Mijn ontwerpen zijn bijna eenvoudige schetsen die een idee uitdrukken. Ik ben afhankelijk van de dialoog en het vertellen van verhalen met de afdeling onderzoek en ontwikkeling om de rest te doen".

Omschrijving werkzaamheden herstofferen B & B Italia Harry

Herstofferen B & B Italia Harry in de uitvoering bank H250 en stoel H85 betreffen een model Harry van 1 × 250 cm lengte en een stoel Harry van 85 cm. Het herstofferen van deze Harry bank en stoel bestaat uit losse hoezen die middels klittenband bevestigd zijn aan de romp. Doordat de romp van erg goede kwaliteit is, zal het logisch zijn model Harry te laten herstofferen. De romp is al in uw bezit en hoeft u dus niet opnieuw aan te schaffen. Wist u dat door herstofferen de circulaire economie ondersteunt wordt? Door hergebruik van een Harry, of ander model van B & B Italia, wordt in feite alleen de bekleding vernieuwd. De romp en het grote deel van de vullingen worden bij de herstoffering gewoon opnieuw gebruikt. Waarom iets weg doen wat goed is?

Materiaalgebruik voor herstofferen B & B Italia Harry

Bij het stofferen van deze B & B Harry combinatie hebben wij gebruik gemaakt van de stof Miro van Romo. Deze 1005 natuurlijke katoen/linnen meubelstof hebben wij v.v. een vlekwerende behandeling.

Stof Miro van Romo, speciaal B & B Italia vulmateriaal, Protexx behandeling met garantie

Ook een designstoel laten herstofferen? Neem contact op
Herstofferen B & B Italia Harry

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee