Kloostertafel op maat

Kloostertafel op maat voor klant uit Heerde

Opdrachtgever: Particulier
Plaats: Heerde
Materiaalgebruik: Gebakken eiken, wit gespoten onderstel
Achtergrondinformatie: Massief gebakken eiken blad met witte poten. Door het bakken van het eiken trekt de gele kleur uit het eiken en krijgt het hout een diep rood/bruine kleur.

Sommigen gaan een weekje het klooster in om zich te bezinnen. Een rustige omgeving, ritme, veel lezen en mediteren. Dat kan nu ook gewoon thuis. Tenminste, als je huisgenoten je een beetje met rust laten en als je wat meditatieve muziek opzet. Die kloostertafel heb je tenslotte al!

Kloostertafels zijn populair. Het zijn grote, robuuste tafels met een stevig blad en zware poten. Heel soms zie je 'kloostertafels' met vier poten, maar eigenlijk horen het twee zware kolompoten te zijn. Voor de stabiliteit van de tafel wordt er dan vaak een tussenbalk tussen de poten gezet. Dergelijke balken geven extra cachet aan de kloostertafel.

Eten aan de kloostertafel

Uitgebreid tafelen is natuurlijk een geen probeem aan een flinke kloostertafel. Met een beetje tafel kun je met het hele gezin én je gasten tegelijk aan tafel. Voordeel van kloostertafels is dat er meestal geen poten op de hoeken staan. Je kunt er dus gemakkelijker met meer mensen omheen zitten. Daarom kun je zo'n tafel goed plaatsen in een eetkamer. Zorg ervoor dat je eetkamer ruim genoeg is. Of kies een kloostertafel die niet té groot is, anders staat het al snel te lomp. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de eettafelstoelen ook goed bij je kloostertafel passen.

Kloostertafel in de keuken

Misschien ben je gewend om in de keuken te eten. Als je daar flink wat plaats hebt, kan het ook mooi zijn om er een kloostertafel te plaatsen. Die tafel kan tegen een stootje en biedt veel ruimte om van je maaltijd te genieten. Aan een kloostertafel mag worden geleefd! Niet voor niets waren deze tafels van oorsprong bedoeld om aan te zitten, te eten en te werken.

Ben je benieuwd welke projecten wij nog meer hebben gerealiseerd? We houden ons onder andere bezig met bedrijfsinterieur en herstoffering van designmeubelen, maar houden ons ook bezig met het maken van boekenkasten, dinerbanken en wandkasten. Neem een kijkje bij onze projecten.

Ook een kloostertafel op maat laten maken? Wij helpen je graag!

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee