Ovale tafel op maat

Ovale tafel op maat

Opdrachtgever: Particulier    
Plaats: Nederland

Achtergrondinformatie ovale tafel op maat

Tafels zijn er in allerlei vormen, maten en materialen. De eerste tafels dateren uit de tijd van het Oude Egypte en stelden niet veel voor: een metalen of stenen vlak op een verhoging. Voor zittende mensen bestonden ze toen nog niet. 

Wij maken regelmatig tafels op maat en komen dan veel rechthoekige, ronde of vierkante tafels tegen. Een tafel die soms onderbelicht wordt, maar niet minder mooi of functioneel? Een ovale tafel op maat! 

De ovalen tafel werd voor het eerst gezien bij het Oost-Romeinse Rijk. Deze bestond uit vier poten met kruisvormige dragers, met hierop een ovalen blad. Tafels zoals deze zag men vooral bij de gegoede stand. 

Ten opzichte van een rechte of vierkante tafel heeft een ovale tafel op maat een aantal voordelen. 

  • De gebogen vormen van een ovale tafel op maat hebben de eigenschap dat je naar elkaar toe gaat zitten. Bij een rechte vorm is iedereen op gelijke afstand tegenover elkaar, bij een ovale tafel is dit alleen het geval op de breedste uiteinden in het midden van de lengte en de breedte. Daarna gaat de gebogen vorm van de ovale tafel naar elkaar toe. Zitten rondom een ovalen tafel is hiermee een stuk gezelliger en schept vertrouwen. 
  • Doordat het merendeel van de tafels niet ovaal is, maakt het dat de ovale tafel op maat juist origineler is. Hij komt gewoon minder voor!
  • Door een poot of kolom in het midden te plaatsen heeft de ovale tafel ook als voordeel dat er rondom de tafel overal gezeten kan worden. Dit maakt dat u flexibel bent in waar u de stoelen plaatst.

Zorg er wel voor dat de tafel niet volgebouwd wordt met stoelen rondom. Het is juist belangrijk, dat geldt eigenlijk voor alle tafels, om ruimte tussen de zitplekken te creëren om het luchtig en niet te zwaar te maken. Een ovale tafel dient wel vrij in de ruimte gezet te worden. Net als een ronde tafel eigenlijk, raden wij het af om een ovale tafel tegen de muur te plaatsen.

Hoe gaan wij te werk bij het maken van een ovale tafel op maat?

Bij het maken van een ovalen tafel op maat zijn er een aantal voorwaarden. Zo moeten wij rekening houden met het toe te passen materiaal. Deze bepaalt bijvoorbeeld hoe de rand afgewerkt kan worden.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maten van een ovale tafel op maat? Hieronder een opsomming van een aantal materialen die wij kunnen realiseren;

  • Ovale tafel, massief houten blad
  • Ovale tafel, fineerhouten blad
  • Ovale tafel, gespoten blad
  • Ovale tafel, glazen blad
  • Ovale tafel, kunststof blad

Met het tafelblad alleen zijn we er niet. Ook het onderstel heeft verschillende mogelijkheden. Er kunnen aparte poten onder van hout, metaal of gespoten MDF. Deze worden dan op de hoeken geplaatst. Maar er kan ook gewerkt worden met een kolom poot in het midden, ook van metaal of hout. Wij letten daarbij wel op de juiste grootte en verhouding. Uw op maat gemaakte ovale tafel moet natuurlijk niet gaan kantelen! 

Zoals u ziet zijn er vele mooie oplossingen voor een perfecte ovale tafel op maat en wij staan hierbij graag voor uw klaar! Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Materiaalgebruik ovale tafel op maat

Ovale tafel op maat in massief hout, metaal, kunststof of gespoten.

Ovale tafel op maat laten maken?

Delen op social media

Vraag een offerte aan

of inspireer ons met uw idee